Aan wie vraag jij advies?

Als personal trainer ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en het valt mij steeds meer op dat mensen advies vragen aan ‘de bro’s’. En dat is op zich nog wel te begrijpen. Gratis advies om voorlopig lekker aan de slag te kunnen. Kan nooit verkeerd zijn. Je ziet iemand fanatiek bezig, met veel gewicht, gehijg en gezweet. Oh, en vaak nog redelijk gespierd, dus dan moet het wel goed zijn. Toch? 

Maar waar baseer jij op dat iemand goed bezig is en dat je daadwerkelijk een goed advies krijgt? Want een advies is dan misschien gratis, maar kan heel duur worden als het je allemaal blessures op gaat leveren. 

Als ik namelijk naar veel bro’s kijk, dan zie ik dat er nogal wat te wensen over blijft als het gaat om een goede techniek, een goed programma en iets simpels als een goede volgorde van de oefeningen. En waar baseer ik dit dan op? Door te kijken, door te vragen waarom iemand iets doet en wat het idee erachter is. Gevolgd door wat glazige blikken, als ‘oefeningsvolgorde, is dat belangrijk dan’? Ja, dat is belangrijk. Net als een goede techniek, een doordacht programma wat rekening houdt met je achtergrond, wensen en doelen. En dan heb ik het alleen nog maar over training. 

Veel bro’s hebben werkelijk geen idee waar ze mee bezig zijn. Ze hebben ooit iets geleerd en vervolgens blijven ze oefeningen foutief uitvoeren en halen ze niet eens het minimale uit een sportschoolbezoek. En dat advies neem jij over. 

Dus waar je enthousiast begint, loop je een enorm risico op blessures, gebrek aan progressie en ander leed. Maar ja, het advies was wel gratis. Dus je hebt wel mooi wat uitgespaard. Of toch niet?

Maar denk er eens over na. Wat zijn de kosten voor een goed advies en wat kost het als je straks niet kan werken door bijvoorbeeld een schouderblessure of een rugblessure, of wat is het je emotioneel waard om maar te blijven aanmodderen met je eten en je futloos en niet fit te voelen? 

Dus is de keuze die je maakt op basis van kosten wel zo’n goede keuze? En waar kijk je dan naar als je een goede trainer of coach zoekt? Ik denk dat het ten eerste moet klikken, je gaat toch samen een traject aan en dat moet goed voelen. Maar kijk ook even verder. Wat heeft iemand aan persoonlijke ervaring, welke opleidingen heeft iemand gedaan. Wat zeggen de referenties.

Als je met My Personal Fitcoach aan de slag gaat, dan weet je dat je kwaliteit koopt. Ik heb naast ruim 10 jaar werkervaring in de sport, ook de benodigde papieren om met jou en jouw doelen aan de slag te gaan. Hier zie je mijn opleidingsachtergrond. En wil je het zeker weten; kijk dan ook even wat klanten over mij zeggen! Dit doe je hier bij de testimonials.

Dus ga vooral aan de slag, maar bedenk ook goed wat je wilt bereiken, wat het je waard is en wat het je waard is om onnodig tijd te verliezen of een blessure op te lopen. De keuze is aan jou!