Afvallen? Tien tips om wat kilo’s kwijt te raken:

Veel mensen willen toch wel een paar kilootjes kwijt. Hoor jij daar ook bij? Hier alvast tien makkelijke tips om een start te maken met afvallen:

  1. Weet wat je eet: bijhouden wat je eet kan je helpen bij het behalen van jouw doelen. Lees meer hierover in mijn blog over het tracken van je voeding.
  2. Leefstijlverandering: kleine veranderingen kunnen al snel een verschil maken. Vervang bijvoorbeeld frisdrank door water en laat dat koekje bij de koffie ook achterwege. En eet in plaats van mayonaise tomatenketchup. Dit scheelt best veel in calorieën.
  3. Gezonde voeding bevat ook calorieën: let op dat je ook bij gezonde voeding je porties in de gaten moet houden. Een handje noten bijvoorbeeld is dan wel heel gezond, maar met 2 of 3 flinke handjes noten zit je al aardig richting je totaal aantal calorieën voor een dag.
  4. Beweeg meer: door wat extra ’beweegmomenten’ in te bouwen, verbrand je toch weer wat meer op een dag.
  5. Doe meer krachttraining en bouw spiermassa op: heb je meer spiermassa, dan is je verbranding is rust hoger, dan wanneer je meer vetmassa hebt. Reden dus om krachttraining toe te voegen aan je schema. Maar krachttraining heeft nog meer voordelen. Je leest ze hier.
  6. Zorg voor voldoende slaap: slaap zorgt voor herstel en geeft nieuwe energie. Te weinig slaap kan er ook voor zorgen dat je hongergevoel toeneemt en je dus meer moet eten om een vol gevoel te krijgen. Slaap dus genoeg. Heb je moeite met slapen? Lees de tips in dit artikel voor een goede nachtrust.
  7. Drink genoeg water: wanneer je te weinig drinkt kan het zijn dat je dorst hebt in plaats van honger. Drink dus genoeg over de hele dag.
  8. Verander je sportprogramma: doe je al jaren hetzelfde programma? Je lijf raakt hier aan gewend en hoeft zich niet meer aan te passen. Zorg voor wat meer gewicht of andere oefeningen en daag jezelf uit.
  9. Zorg voor minder stress: stress is slecht voor je. En zeker voor het verliezen van wat kilootjes. Stress is van invloed op je stofwisseling en op je eetgedrag.
  10. Eet voeding met veel volume: als je af wilt vallen, dan moet je uiteindelijk minder binnenkrijgen dan je verbruikt. Om te voorkomen dat je honger krijgt wil je voeding eten met niet zo veel calorieën, maar wel met veel volume zodat je toch een vol gevoel hebt.

Wil je meer tips of hulp bij het afvallen? Neem dan contact op via info@mypersonalfitcoach.com

My Personal Fitcoach is aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten. Dit betekent dat een consult door veel verzekeraars wordt vergoed! Check bij jouw verzekering of dit gedekt is!