Get ready for summer

Er wordt niet voor niets gezegd ‘summer bodies are made in the winter’. Wil jij dus deze zomer een geweldige shape hebben, dan begin je nu! Van begin maart tot de zomer lijkt misschien lang, maar je hebt de tijd hard nodig. En bovendien vraagt een goede shape tijd en aandacht. 

Eet en train jezelf naar een sixpack

Om een geweldige shape te bereiken is zowel training als voeding ontzettend belangrijk. Wil je echt die sixpack hebben, dan moet je je vetpercentage verlagen. Doe je dit niet, dan blijft er een mooi beschermlaagje om je felbegeerde buikspieren en blijft je harde werk verstopt. Je moet dus aan de slag met je voeding. Heb je hier geen zin in of vind je dit teveel gedoe, dan zul je die geweldige shape nooit gaan bereiken. Dit vraagt tijd, aandacht, doorzettingsvermogen en commitment. Half werk geeft halve resultaten. Zo simpel is het.

Vind je het lastig om te bepalen wat je aan calorieën moet eten, hoe je je macro’s moet verdelen en wat je het beste kan eten? Vraag dan advies. Het is de investering waard en je wint heel veel aan tijd.

Naast voeding is ook training belangrijk. Want je wilt wel dat er wat overblijft als dat vetlaagje er eenmaal af is. Train je hele lichaam en houd ook de basis goed in de gaten, zoals je core. Maak ook voor je trainingen een plan. Bedenk hoe vaak je per week gaat trainen en maak een keuze voor splittrainingen, full body trainingen, push en pull trainingen, enzovoort. Selecteer je oefeningen, je sets en herhalingen en houd elke training bij wat je aan gewichten gebruikt. Probeer elke training het gewicht iets te verhogen of een extra herhaling toe te voegen. Zolang je jezelf maar uitdaagt!

Join me for free

Ik ga deze zomer voor een geweldige summer shape. In een besloten Facebook groep deel ik mijn tips en trics. Nieuwsgierig? Join me for free en meld je hier aan!