Quick fixes

Binnen twee weken al je overtollige kilo’s eraf, combinaties van voeding die ‘de’ oplossing zijn voor buikvet, detox kuurtjes……je kent ze vast wel. Al die claims die beweren dat je weinig tot niks hoeft aan te passen, om vervolgens op wonderbaarlijke wijze af te vallen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch?

En dat is het ook. Het is te mooi om waar te zijn. Wil je afvallen, dan zul je minder moeten eten, dan wat je verbruikt. Zo simpel is het. Net zo simpel als de zwaartekracht. En wil je het goed doen, dan kost dat tijd. 

Maar wat is het dan, dat zoveel mensen toch gaan voor de oplossingen die te mooi zijn om waar te zijn? Dat we liever een pilletje slikken, dan kijken naar het probleem. Dat we gaan voor qui

Omdat het weinig tot geen moeite vraagt? Omdat het gaat om ‘een oplossing’ op de korte termijn die weinig tijd kost? Ook al kost het misschien wel veel geld. Want veel zogeheten oplossingen zijn vaak gewoon een kwestie van hele goede marketing. Wij mensen houden niet van dingen die veel tijd kosten en we houden niet echt van moeite doen en daar maken veel bedrijven gebruik van. Je trapt erin, om vervolgens tot de conclusie te komen dat het niet heeft gewerkt, dat het tijdelijk heeft gewerkt en dat je nu na een paar weken of maanden weer terug bent bij af. Of dat je nog meer bent aangekomen, dan dat je kwijt bent geraakt. 

Wees daarom eens kritisch voordat je start met iets. Maar wees ook kritisch als je bijvoorbeeld kiest voor een coach die gaat voor quick fixes en daarbij ook nog eens shakes, supplementen en dergelijke verkoopt aan je. Onder het mom van ‘dat heb je nodig anders werkt het niet’. Bezint eer ge begint. En denk ook eens na over het doel wat jij wilt bereiken en of je eigenlijk wel bereid bent om hier serieus mee aan de slag te gaan.