Terugblikken, vooruitkijken en doelen stellen

Eerst even een terugblik naar dit jaar. Om even stil te staan bij de doelen die ik wel of niet heb gehaald, wat ik leuk vond en wat ik minder leuk vond. Even een momentje om achterom te kijken en dit te gebruiken voor een nog mooier 2019.

Een terugblik op 2018

Mijn jaar was op zakelijk gebied een succes. Ik heb weer heel veel mensen geholpen om hun doelen te bereiken. En daar lag mijn focus ook op in 2018. Meer tijd en energie om aan mijn bedrijf te besteden. En dat is meer dan gelukt! Op privé gebied was het een heftig jaar. Met het verkopen van mijn huis, verhuizen en samenwonen. Inmiddels heb ik ook daar mijn draai gevonden en voel ik me helemaal thuis op mijn nieuwe plekje.

Op sportief gebied had ik in 2018 niet echt een doel. Ik heb geen wedstrijd gedaan en alleen gesport om fit te blijven. Een doel heb ik af en toe gemist, maar het was voor 2018 een bewuste keuze, dus dat was voor nu even prima.

Als ik wat mindere punten moet noemen, dan werkt het voor mij toch beter om een sportief doel te hebben. Verder heb ik gemerkt dat de balans tussen werk en privé vaak ver te zoeken was en dat mijn stress levels soms een beetje te hoog waren. Met als gevolg dat mijn herstel niet optimaal was en dat mijn prestaties hierdoor niet beter werden. Een behoorlijk leermoment dus!

Op naar een fantastisch 2019

Voor 2019 zien mijn doelen er een stuk anders uit! Zo is mijn sportieve doel om in april weer het podium op te gaan. Eens kijken of dat te combineren valt met mijn werk op dit moment. Op leefstijl gebied ga ik de balans weer terugvinden. Dus meer vrije tijd en minder stress, want daar zitten nog aardig wat verbeterpunten ben ik achter gekomen afgelopen jaar.

Op zakelijk gebied wil ik Marianne Sport & Beweging door laten draaien zoals het nu gaat. En daarnaast wil ik eindelijk mijn andere bedrijf My Personal Fitcoach goed in de markt gaan zetten. De basis hiervoor staat al, maar door gebrek aan tijd is het hierbij gebleven. En dat vind ik een gemiste kans.

Doelen

Dus voor 2019 heb ik 3 hoofddoelen die ik nog verder uit ga werken naar subdoelen. Zo maak ik het overzichtelijk en haalbaar. En is de kans op slagen een stuk groter, dan wanneer het een beetje vaag blijft.

Wil jij ook je doelen concreet maken? Download dan mijn gratis goalplanner in mijn webshop.